- jokuboreceptai.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Makaronų apkepo arba užkepėlės receptas. Makaronus pagardinsime brokoliu bei sūrio padažu.
Kad Jums teko ragauti makaronų apkepo, nėra abejonės – juk dabar šio patiekalo paragauti galima tiek itališkos virtuvės, tiek lietuviškų patiekalų restorane. Bet kaip dažnai gaminate šį patiekalą namuose? Tarp visų šio valgio privalumų (aromatingas, sotus, greitai paruošiamas, išvaizdus) yra ir praktinis – patiekalą iškepti ir patiekti galima viename inde, todėl reikės plauti mažiau indų!
Sudėtinės dalys:
Makaronai, 300 g
Brokolis, 300 g
Svogūnas, 1 vnt.
Česnakas, 2 skiltelės
Miltai, 2 v. šaukštai
Alyvuogių aliejus, 3 v. šaukštai
Pienas, 200 ml
Citrinos žievelė, 1 a. šaukštelis
Tepamas sūris, 1/2 stiklinė
Fermentinis sūris, 1/2 stiklinė
Malti džiūvėsiai, 1/2 stiklinė
Kiaulienos šoninė, 150 g
Malti pipirai, pagal skonį
Druska, pagal skonį
Gaminimas:
Makaronus suberiame į verdantį pasūdytą vandenį ir (ap)verdame pagal gamintojo ant pakuotės nurodytas instrukcijas (įprastai 10 min.). Prieš baigiant virti (1 min.) sudedame pasmulkintas brokolio šakeles. Nupilame skystį, makaronus suberiame į kepimo formą. Įmaišome kiaulienos šoninę (karštai rūkytą).
Į įkaitintą keptuvę pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, apkepame smulkintą svogūną ir česnako skilteles kol suminkštės. Pilame dar šlakelį aliejaus, dedame šaukštą miltų ir kepame maišant kol išputos. Tuomet po truputį pilame pieną, nuolat maišome iki vientisos masės. Pagardiname druska, pipirais ir citrinos žievele. Įmaišome tepamąjį sūrį ir fermentinį sūrį.
Padažą paskirstome ant makaronų, apibarstome maltais džiūvėsiais. Kepimo formą dedame į iki 190°C įkaitintą orkaitę ir kepame 20 min. arba kol apkepo viršuje susidarys geltona plutelė.
Gero apetito! (pakaks 4-6 suaugusiems pavalgyti).
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu1
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...