- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova
-
Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova
-
Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova
-
Savaitgalio pietums – triušiena su vynuogėmis ir nuostabusis desertas Pavlova
Niekas nepaneigs, kad šiuo metu Pavlova desertas yra hitas. Kol dar noksta avietės, pats laikas šį skanėstą pasigaminti namuose.
Šeštadienį 9 val. TV3 laidoje „Gardu Gardu“ konditeris Ali Gadžijevas, papasakos kaip paprastai išsikepti burnoje tirpstantį morengą, o tradicinį maskarponės kremą pakeis rikotos improvizacija.
Gian Luca Demarco taip pat improvizuos ir nepabijos prie triušienos naudoti vynuogių. Saldumas, rūgštumas ir aštrumas maišysis tarpusavyje ir suteiks ypatingų pojūčių.
Triušienos troškinys su vynuogėmis
Jums reikės:
• 400 g triušienos filė
• 150 g Kalamatos alyvuogių
• 1 mėlynojo svogūno
• Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
• Persilade prieskonių
• 100 ml raudono vyno
• 100 g raudonų ir žalių vynuogių
• Pipirų
• Druskos
• Šlakelio balzamiko.
Triušienos filė supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Svogūną supjaustyti riekelėmis. Į įkaitintą keptuvę įpilti šlakelį ypač tyro alyvuogių aliejaus ir apkepinti triušieną, paskanintą Persilade prieskoniais. Tuomet sudėti svogūnus. Apkepus įpilti raudono vyno ir troškinti apie 10 min. Pasmulkinti alyvuoges ir taip pat sudėti į keptuvę. Pagardinti druska ir pipirais. Vynuoges perpjauti pusiau ir likus 5 min. iki troškinimo pabaigos sudėti į keptuvę. Prieš valgant užpilti šlakelį balzamiko.
Pavlova desertas
Morengui reikės:
• 100 g baltymų (4 kiaušinių)
• 100 g cukraus pudros
• 100 g cukraus
• 2 šaukštai balto acto
Plikytam kremui su rikotos sūriu reikės:
• 500 ml pieno
• 50 g cukraus
• 50 g kukurūzų krakmolo
• 10 gramų vanilinio cukraus su vanilės sėklytėmis
• 1 kiaušinio
• 3 kiaušinių trynių
• 125 g sviesto
• 200 rikotos sūrio
Į indą supilti kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą bei actą ir plakti iki labai standžių putų. Ant silikoninės keksiukų formos išvirkščios pusės su konditeriniu maišeliu suformuoti krepšelius. Džiovinti orkaitėje 100-110°C temperatūroje 60 min.
Puode užvirti pieną. Inde išmaišyti cukrų, krakmolą ir vanilinį cukrų. Į atskirą indą įmušti kiaušinį ir kiaušinių trynius, kuriuos su šluotele išplakti kartu su cukraus ir krakmolo mišiniu iki purios masės. Verdančio pieno šlakeliu nuplikyti kiaušinių trynių masę ir tuomet ją supilti į užvirusį pieną, gerai išmaišyti ir grąžinti ant kaitros. Kaitinti iki masė pradės tirštėti. Nukelti nuo kaitros ir po truputį dėti sviestą bei maišyti, kol sviestas pilnai ištirps. Supilti masę į indą, uždengti maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikti šaldytuve atvėsti apie 30 min.
Išdžiovintus ir atvėsusius morenginius krepšelius nuimti nuo formelių ir šiek tiek patarkuoti krepšelių dugnus, kad jie stabiliai stovėtų lėkštėje.
Atvėsusį kremą išpurenti, sudėti rikotos sūrį ir mases sujungti lėtai maišant. Kremu užpildyti krepšelius. Ant viršaus užberti kuo daugiau aviečių ir šilauogių bei dekoruoti cukraus pudra.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...
-
Trečiadienis – žuvadienis: pravers kelios gudrybės (receptai)
Dažniau valgyti žuvį ar jūros produktus – vienas paprasčiausių būdų sveikiau maitintis nesiimant drastiškų pokyčių savo mitybos įpročiuose. Kad su malonumu žuvį pietums ar vakarienei valgytų visa šeima, renkantis rūš...