- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Nors pavasario orai vis dar apgaulingi ir ne visada džiugina, TV3 laidos „Gardu Gardu“ virtuvės šefai – Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas – bandys nuotaiką pakelti bent jau namuose. Šįkart jų patiekalai ypatingai tiks savaitgalio pasilepinimui.
G. Luca Demarco laidoje dalinsis japoniškos virtuvės paslaptimis, o A. Gadžijevas kvies pasimėgauti nepamirštamo skonio desertu.
Ramen – vienas mėgstamiausių paties G. Lucos Demarco patiekalų, puikiai tiksiančių sotiems pietums pakeisti. Tai – iš Japonijos kilusi sriuba, kuri gaminama iš sultinio, pagardinto sojų padažu bei miso pasta, kiniško stiliaus kvietinių makaronų bei įvairių papildomų priedų – mėsos, daržovių, kiaušinių. Ramenui galima naudoti įvairią mėsą – jautieną, vištieną, kiaulieną – tad galite rinktis savo mėgstamiausią. Taip pat ir priedai sriuboje gali būti derinami pagal skonį. Net pačioje Japonijoje yra begalė ramen rūšių, priklausomai nuo regiono.
O štai A. Gadžijevas siūlys idealų saldėsį po sočios ramen sriubos. Jo morenginis desertas su pasiflorų kremu tikrai nepaliks abejingų. Lengvas, gaivus, saldus – jam atsispirti bus tikrai sunku. Pagardintas šviežiomis uogomis, jis taps tikru pavasario ir vasaros topu.
Japoniška ramen sriuba
Jums reikės:
· 500 g kiaulienos šoninės
· Alyvuogių aliejaus
· 1 česnako skiltelės
· 5 valg. š. sojų padažo
· 60 ml japoniško gėrimo sake
· 600 ml vandens
· 2 Maggi vištienos sultinio kubelių
· Pakuotės ramen makaronų
· 4 kiaušinių
· 2 šalotinių svogūnų
· Nedidelio gabalėlio imbiero
· Nedidelės saujos svogūno laiškų
· Skardinės konservuotų bambuko ūglių
· Miso pastos
Kiaulienos šonininės gabalėlį rinkitės pailgą ir kuo taisyklingesnės formos, kad iškepus galima būtų supjaustyti lygiomis riekelėmis. Patartina per plotį jį sutvirtinti siūlais, kad kepant išlaikytų formą. Gerai įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepkite šoninę iš visų pusių – pradėkite nuo odelės. Kad mėsa būtų kvapnesnė, į keptuvę taip pat įdėkite skiltelę česnako. Apkepus pamažinkite kaitrą, ir mėsą taip pat apšlakstykite sojų padažu bei japonišku gėrimu sake. Uždenkite keptuvę ir palikite pasitroškinti apie 20 min. Baigus troškintis, nuimkite siūlus ir mėsą supjaustykite riekelėmis. Ją dar apkepkite toje pačioje keptuvėje, kad skoniai dar geriau įsigertų. Ramenui labai svarbūs kiaušiniai. Jie turi būti minkšti, netgi skystoku tryniu. Kiaušinius dėti į verdantį vandenį ir virti 6 minutes. Jiems išvirus, iš karto įdėkite į ledinį vandenį. Kad kiaušinius būtų lengviau nulupti, į vandenį galima įpilti šiek tiek acto. Atskirame puode užvirkite vandenį ir įdėkite 2 kubelius vištienos sultinio. Šiame sultinyje išvirkite ir makaronus. Šalotinius svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Imbierą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Svogūno laiškus susmulkinkite. Paruošus visus ingredientus, jau galima formuoti pačią sriubą. Į dubenėlius dėkite makaronus, šalia – po šaukštą svogūnų laiškų ir šalotinių svogūnų, šaukštelį imbiero, kelis gabalėlius bambuko ūglių it užpilkite 2 samčiais sultinio, įdėkite šaukštelį miso pastos ir šiek tiek pamaišykite. Kiaušinį perpjaukite pusiau ir dėkite į sriubą. Galiausiai įdėkite kelis gabalėlius mėsos.
TV3 nuotr.
Morenginis desertas su pasiflorų kremu
Morengui reikės:
· 4 kiaušinių baltymų
· 100 g cukraus pudros
· 100 g cukraus
Pasiflorų kremui reikės:
· 8 kiaušinių trynių
· 120 g cukraus
· 120 g pasiflorų tyrės
· 140 g sviesto
Papuošimui reikės:
· Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)
Į indą supiltkite kiaušinių baltymus, cukrų, cukraus pudrą ir plakite iki labai standžių putų. Konditerinio maišelio pagalba, naudojant dantytą konditerinį antgalį, suformuoti šulinėlio formos morengus. Džiovinti orkaitėje 110°C temperatūroje 1.30 val. Vėliau užvirkite pasiflorų tyrę. Kiaušinių trynius pramaišykite su cukrumi. Į kiaušinių masę, pastoviai maišant, supilkite karštą pasiflorų tyrę, ir šią masę grąžinkite į prikaistuvį. Maišant kaitinkite iki tol, kol masė pradės tirštėti. Nukelkite nuo kaitros ir po truputį dėkite sviestą bei maišykite, kol sviestas pilnai ištirps. Supilkite masę į indą, uždenkite maistine plėvele, kad ji liestųsi su kremu, ir palikite šaldytuve atvėsti bent 30 min. Atvėsusius morengus užpildykite pasiflorų kremu ir puoškite šviežiomis uogomis.
TV3 nuotr.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu1
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...