- Nikoleta Kacaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Vasarą nesinori ilgas valandas kaisti prie viryklės. O ir racioną paįvairinti lengvais patiekalais itin patogu – juk gausybę šviežių ir ekologiškų patiekalų sudedamųjų dalių galima rasti tiesiog savame darže.
Štai keletas lengvų ir itin greitai paruošiamų patiekalų receptų, kurie puikiai tiks greitiems pietums ar nekaloringai vakarienei.
Lašišos karpačas
(keturios porcijos)
Reikės:
400 g šviežios aukštos kokybės lašišos,
šaukšto konservuotų kaparėlių,
gražgarsčių ar kitų mėgstamų žalumynų,
maždaug pusės citrinos,
alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.
Lašišą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, susukite į maistinę plėvelę ir valandai palikite šaldiklyje. Taip bus lengviau supjaustyti žuvį plonyčiais gabalėliais.
Atšaldytą žuvį aštriu peiliu pjaustykite kuo plonesniais gabalėliais ir išdėliokite vienu sluoksniu didelėje plokščioje lėkštėje.
Pabarstykite kaparėliais, pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis, pagardinkite mėgstamais žalumynais. Šis lengvai paruošiamas užkandis puikiai tinka su paskrudinta itališka duona ir taure baltojo vyno.
Kaprio salotos (dvi porcijos)
Reikės:
dviejų sunokusių pomidorų
250 g mocarelos,
saujos šviežių bazilikų,
geros kokybės alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų pagal skonį,
šlakelio kreminio balzaminio acto padažo (nebūtinai).
Nestorais griežinėliais supjaustykite pomidorus ir sūrį. Ant pomidorų dėkite mocarelą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais.
Galite apšlakstyti kreminiu balzaminio acto padažu, papuoškite šviežiais bazilikais. Vasariškos salotos paruoštos!
Špinatų ir vištienos salotos
(dvi porcijos)
Reikės:
vištos krūtinėlės (300–400 g),
100–150 g šviežių špinatų,
maždaug ketvirtadalio raudonojo svogūno,
prinokusio avokado,
saujos granatų sėklų,
alyvuogių aliejaus, šiek tiek česnako, citrinų sulčių, čiobrelių, bazilikų ar kitų mėgstamų žolelių vištienai marinuoti.
Padažui:
arbatinio šaukšelio balzaminio acto,
arbatinio šaukšelio medaus,
2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.
Vištieną pamarinuokite su citrinų sultimis, česnaku, mėgstamomis žolelėmis, aliejumi ir bent kelioms valandoms palikite šaldytuve. Jei turite galimybę, paukštieną kepkite kepsninėje, tačiau tam puikiai tiks ir orkaitė ar keptuvė. Kol mėsa kepa, dideliame dubenyje sumaišykite šviežius špinatus su plonai supjaustytu svogūnu, sukapotu avokadu ir granato sėklytėmis. Sudedamąsias dalis padažui sumaišykite atskirame indelyje. Iškepusią vištieną supjaustykite plonomis juostelėmis, įmaišykite į salotas, pagardinkite druska, pipirais, apšlakstykite padažu ir mėgaukitės lengvomis vasariškomis salotomis!
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu1
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...