Tradicijos originaliai: kaip paįvairinti šventinį Kūčių stalą

  • Teksto dydis:

Taip pat L. Makovska atskleidžia karšto patiekalo receptą – garnyrą, kuris derėtų tiek prie žuvies patiekalų, tiek prie šaltąjį sezoną madingų daržovių: burokėlių, saldžių bulvių, morkų ar pastarnokų.

Jums reikės:

2 skiltelių česnako

Kelių griežinėlių kelių milimetrų storio imbiero

1 - 2 raudonojo svogūno

Orkaitėje keptų burokėlių (arba savo norimos pasirinktos šakninės daržovės)

Pilnos saujos raudonųjų raugintų kopūstų

1 arbatinio šaukštelio cukraus

0,5 arbatinio šaukštelio druskos

Savo nuožiūra - spanguolių

Gaminimas:

Keptuvėje pakepinkite dvi susmulkintas česnako skilteles ir kelis griežinėlius imbiero. Neišpjovusios viduriuko, karštu vandeniu nuplikykite raudonąjį svogūną ir taip pat suberkite į keptuvę.

„Neišpjovus viduriuko, svogūno skiltelės gražiai laikysis“, - pataria šefė.

Pagardinusios orkaitėje keptus burokėlius druska ir cukrumi, sudėkite juos kartu su svogūnu. Pridėkite raudonųjų kopūstų ir, jeigu norite, įmeskite šiek tiek spanguolių.

Viskas! Tikro žiemiško skonio garnyras paruoštas. Beliko jį patiekti ant šventinio stalo.

 

Kitas receptas skirtas kepinių mėgėjams, norintiems paįvairinti savo pyragų ir pyragėlių pasirinkimą. L. Makovska siūlo pasigaminti karštą vyniotinį.

Jums reikės:

Mielinės tešlos

0,5 kg raugintų kopūstų

1-2 svogūnų

Mažos saujos džiovintų baravykų

Gaminimas:

Įdaras:

Pakepinkite svogūną keptuvėje kartu su raugintais kopūstais. Pridėkite išmirkytų ir apvirtų baravykų.

Vyniotinis:

Iškočiokite mielinę tešlą ir sudėkite įdarą. Susukite ir kepti kaip pyragą. Palaukite, kol atvės, ir patiekite. Skanaus!

 

Galiausiai šefė dalijasi naujovišku deserto receptu su visų mėgstamomis aguonomis. Sudedamąsias dalis galima pasirinkti pagal skonį – svarbiausia naudotis fantazija. Čia tinka įvairūs džiovinti vaisiai: abrikosai, slyvos, vyšnios ir t.t.

Jums reikės:

1 saujos džiovintų abrikosų

1 saujos datulių

Po saują norimų riešutų: anakardžių, lazdyno ar graikinių

Aguonų, kokosų drožlių ir pan. apvoliojimui

Gaminimas:

Visas sudedamąsias dalis labai smulkiai sutrinkite smulkintuvu. Suformuokite nedidelius burbuliukus ir apvoliokite aguonose ar kituose produktuose, pavyzdžiui, kokoso drožlėse.   Tiekite ant stalo. Paprasta, sveika ir labai skanu!

L. Makovska sako, kad ruošiant šventinį stalą, derėtų nepamiršti tradicijų, bet tuo pačiu stengtis maitintis sveikai. Virtuvės šefė linki, kad šiais metais kiekvienos šeimos stalai spinduliuotų magiją ir jaukumą, o patiekalai būtų paruošti su meile ir kūrybiškai. Šiltų švenčių!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

  • Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)

    Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...

  • Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)

    Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...

Daugiau straipsnių