Pikantiškos salotos – sveikiau

  • Teksto dydis:

Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skanėstu laikomas tradicines pikantiškas salotas verta išmokti gaminti šiek tiek kitaip.

Sveikesnį patiekalą pagaminsite su avokadu. Išleidę visai nedaug, atversite naudingų medžiagų lobyną. Pasak daržovių ekspertės Jolantos Sabaitienės, tai ne tik madingas ingredientas visame pasaulyje, bet ir tikras sveikatos šaltinis.

„Avokaduose gausu skaidulų, būtinųjų riebalų rūgščių ir antioksidantų, kurie padeda mūsų organizmui kovoti su laisvaisiais radikalais. Įdomus faktas – avokaduose yra netgi daugiau kalio nei bananuose“, – atkreipia dėmesį J. Sabaitienė.

Avokadas gali būti sveikas ir gardus užkandis, virsti maistingais pusryčiais prie kiaušinio ar ant skrebučio riekės, tapti svarbiausiu  gardžių salotų ingredientu, skania gvakamolės užtepėle prie užkandžių. Iš jo per kelias minutes galima pasigaminti netgi desertą – suplakti su kakavos milteliais, įdėti šiek tiek medaus, įpilti pieno ar augalinio gėrimo.

Ne visi žino, kad juo galima pakeisti net ir... majonezą. Net ir tokiu maistu kaip pikantiškos salotos bus galima mėgautis su mažiau sąžinės graužimo.


Pikantiškos salotos su trintais avokadais

1 prinokęs šviežias avokadas (apie 140 g),

1 šaukštas alyvuogių aliejaus,

3 skiltelės česnako,

1 šaukštelis garstyčių,

druskos,

pipirų,

4 kiaušiniai,

150 g fermentinio sūrio,

saujelė mėgstamų šviežių žalumynų.

Išskobkite avokadą ir sudėkite į dubenį. Dėkite vieną susmulkintą česnako skiltelę, alyvuogių aliejų, garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Viską sumaišykite iki vientisos kreminės masės. Kiaušinius išvirkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka arba smulkiai sukapokite. Sūrį taip pat sutarkuokite. Sumaišykite kiaušinius su sūriu, susmulkintomis dviem skiltelėmis česnako, paskaninkite druska, šviežiai maltais pipirais ir įdėkite kelis šaukštus avokadų masės. Viską gerai išmaišykite ir prieš patiekdami apibarstykite smulkintais šviežiais žalumynais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių