- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
-
Tokios picos ragavę dar nesate: gabalėlį su šiuo ingredientu suvalgyti galėtų tik drąsiausi
Šiais laikais picai atsispirti gali nedaugelis, o vis labiau įsibėgėjant šiltiems orams, šis patiekalas tampa tiesiog nepakeičiamu draugų būryje. Ir nors dabar galima paragauti pačių įvairiausių picų, TV3 laidos „La maistas“ virtuvės šefas Tomas Rimydis sugebės nustebinti net ir didžiausius gurmanus.
Su jo pasirinktu ingredientu picą išdrįstų suvalgyti tikrai ne kiekvienas.
T. Rimydis garsėja originaliais sprendimais virtuvėje, tačiau tai, kam jis ryžosi šįkart, nustebino net ir laidos vedėją Mindaugą Rainį. Profesionalus virtuvės šefas šįsyk vieną populiariausių patiekalų gardino… svirpliais.
Negana to, jis naudojo net kelių rūšių svirplius skirtingoms picos dalims gaminti. Maltus svirplius jis rinkosi picos padui, o skrudintus – patiekalo viršui papuošti.
„Svirplių bijoti nereikėtų, nes jie yra tai, ką žmonės valgė, ir tai, ką mes pradėsime valgyti dabar, ir valgysime ateityje. Manau, kad vėliau tai bus normalu“, – tikins virtuvės šefas.
TV3 nuotr.
Laidoje T. Rimydis pasakos, kad puikios picos pagrindas yra tobula tešla – būtent į ją jis įmaišys ir netikėtą skonį turinčių vabzdžių. Tačiau tokių drąsių T. Rimvydžio sprendimų išsigąsti nevertėtų – jis atiduos duoklę ir mėsos mėgėjams, mat savo picą papildomai gardins lietuvišku skilandžiu.
Begamindami originalią picą, T. Rimydis ir M. Rainys su žiūrovais pasidalins ir netikėtu prisipažinimu – kodėl, kai pirmąkart gyvenime ragavo šio patiekalo, jie neliko juo sužavėti?
Visi žino ir tai, kad italai niekuomet nevalgo picos su papildomu padažu, nes sugeba iškepti ją taip, jog jai daugiau nieko netrūktų. Savo tobulo padažo paslaptį laidoje atskleis ir T. Rimydis, kuris siūlys mariną padažą vėliau naudoti ir kitiems patiekalams. Galiausiai virtuvės šefas prabils ir apie kitas puikios tešlos paslaptis bei paaiškins, kodėl šešias valandas tešlą reikia laikyti šiltai, o po to – šaltai.
Tačiau tai – ne vienintelės kulinarinės idėjos, kurias išgirs laidos žiūrovai. Pasirinkęs labiau tradicinę picą, savo patarimais dalinsis ir kitas virtuvės šefas, Vylius Blauzdavičius, o M. Rainys papasakos, kaip pasirinkti idealius miltus šiam patiekalui.
TV3 nuotr.
Gardžiausi picų receptai ir dar negirdėti T. Rimydžio ir V. Blauzdavičiaus patarimai, kaip išsikepti tobulą picą – jau šį sekmadienį, „La Maistas“ laidoje 9.30 val. per TV3.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu1
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...