- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai
-
Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai
-
Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai
-
Savaitgalio pietums – perlenkta pica ir karamelės bei žemės riešutų batonėliai
Televizijos laidos „Gardu Gardu“ vedėjai Gian Luca Demarco ir Ali Gadžijevas nusiteikę tradiciškai ir siūlo pasigaminti visiems puikiai pažįstamus patiekalus.
Gian Luca pamokys, kaip pasigaminti tradicišką itališką perlenktą picą „Calzone“. O kadangi tai bus mini „Calzone“, tai ji puikiai tiks tiek pietums namuose, tiek įsidėti į krepšį pasivaikščiojimui gamtoje su šeima.
O konditerijos profesionalas Ali pasiūlys desertą, kuris taip pat gali būti pateikiamas ne tik lėkštėje, bet jį galima pasiimti ir su savimi į gamtą, į darbą ar į kelionę. Tai yra sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai, kurie yra ne tik skanūs, bet ir sušildys žvarbiomis dienomis.
Laidos vedėjai kviečia susitikti šeštadienį, 9 val., laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.
Perlenkta mini pica „Calzone“
Tešlai reikės:
600 g miltų
300 ml vandens (šilto)
15 g šviežių mielių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
22 g druskos
Įdarui reikės:
400 ml konservuotų smulkintų pomidorų
1 šaukšt. džiovintų bazilikų
Druskos
Sūrio mocarela
Čiorizo dešros
Išberti miltus ant darbo stalo ir suformuoti šulinėlį. Į indą su šiltu vandeniu suberti mieles ir išmaišyti. Jos turi ištirpti. Įpilti aliejaus bei druskos ir vėl gerai išmaišyti. Skystį supilti į „šulinėlio“ vidurį ir atsargiai sujungti į vieną masę. Minkyti, kol tešla nebelips prie rankų bei stalo.
Tešlą įdėti į miltais pabarstytą indą, uždengti maistine plėvele ir palikti „pailsėti“ dviems valandoms. Tešla turi padvigubėti. Tešlą iškočioti iki 2-3 m storio. Paliekant tarpus ant tešlos išdėlioti įdaro ingredientus, perlenkti ir išspausti žiedu mini picas. Kad kepant neiširtų, kraštus užspausti šakute.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min.
Sūrios karamelės ir žemės riešutų batonėliai
Biskvitui reikės:
300 g sviesto
170 g juodojo šokolado
5 kiaušinių
140 g miltų
370 g farino cukraus
4 g kepimo miltelių
Sūriai šokoladinei karamelei su riešutais reikės:
115 g cukraus
60 g cukraus sirupo
140 grietinėlės
120 juodojo šokolado
Žiupsnio druskos
200 g žemės riešutų
Glazūrai reikės:
300 juodojo šokolado
100 g aliejaus
Sviestą ištirpinti ir į jį suberti šokoladą. Maišyti, kol ištirps šokoladas. Į ištirpintą masę nuolat maišant įvesti kiaušinius.
Atskirame inde išmaišyti birius ingredientus ir abi mases sujungti. Maišyti iki vientisos masės. Ją išpiltį į kepimo popieriumi išklotą skardą ir tolygiai paskleisti.
Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Cukrų su sirupu kaitinti iki rusvos/auksinės spalvos (maišyti negalima). Nukelti nuo kaitros ir lėta srovele pilti pakaitintą grietinėlę nuolat maišant. Suberti šokoladą su druska, leisti apie 2 min pratirpti ir po to permaišyti iki vientisos masės. Gautą masę permaišyti su kepintais riešutais.
Jau galima formuoti batonėlius. Į kvadratinę formą dėti biskvitą. Ant viršaus užpilti karamelinę masę su riešutais. Išlyginti ir dėti į šaltytuvą atvėsti.
Glazūrai garų vonelėje ištirpinti šokoladą ir jį sujungti su aliejumi.
Atvėsusią batonėlių bazę karšto peilio pagalba išsipjauti iš formos ir supjaustyti apie 2 cm pločio juostomis. Batonėlio ilgis turėtų būti apie 6 cm. Medinių iešmelių pagalbą juos merkti į glazūrą ir palikti nuvarvėti ant grotelių. Galima puošti norimais pabarstukais.
Skanaus!
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu1
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...
-
Šefas J. Kapkovičius: tvarumas virtuvėje – ne tik maisto tausojimas
Tvarumo idėjos vis labiau įsitvirtina daugelio gyvenime. Tvaraus maisto akademijos mentoriaus, „Michelin“ gido įvertinto restorano šefo Justino Kapkovičiaus požiūriu, tvarumas virtuvėje – labai plati sąvoka, maisto nešva...
-
Ant rudeninio stalo – šilumos ir jėgų teikiantis maistas (receptai)
Rudens sezonu mūsų kasdieniai įpročiai keičiasi: šilumos ir jaukumo norisi ne tik aprangoje, bet ir lėkštėje. Mitybos specialistė Gabrielė Urbonaitė primena, kad tinkamai parinktas maistas šiuo laikotarpiu gali padėti išl...