Paprikų, morkų ir pomidorų troškinys

  • Teksto dydis:

Kartais norisi neįprasto, tačiau lengvo ir šilto maisto. Tokiais atvejais verta pasimėgauti daržovių troškiniu – patiekalu puikiai tinkančiu tiek pietums, tiek vakarienei. Daržoves yra nesudėtinga pagaminti, o pagardinus jas įvairiais mėgiamais prieskoniais ar padažais, patiekalas gali tapti netgi egzotišku. Šį kartą siūlome pasigaminti paprikų, morkų bei pomidorų troškinuką.

Reikės:

  • 2 kg pomidorų,
  • 1,5 kg morkų,
  • 400 g svogūnų,
  • 4 kg saldžiųjų paprikų,
  • 400 ml aliejaus,
  • 130 ml acto (9 proc.),
  • 300 g cukraus,
  • 4 šaukštų druskos.

Paruošimo būdas

Daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu, aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Kadangi troškinio kiekis nemažas, atskirkite dalį valgyti (galima valgyti vieną, kaip garnyrą, su ryžiais ar pan.), o likusį karštą troškinį sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Vėsioje vietoje šis troškinys gali laikytis ilgai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rytis

Rytis portretas
300 gramu cukraus...what? 4 kg papriku...

babyte

babyte portretas
kam toks milziniskas produktu kiekis??? Gal nuo proto nusoko autorius, kokio didumo puode visa tai gaminti :) :)

Dina

Dina portretas
Tikiu,kad labai skanus troškinys.Tik,vienas smulkutis minusas.Cukraus labai daug,kaip geram tortui.Morkos ir taip saldžios,o actas rūgštis ,kuri organizmui neduoda naudos.Dedu tuos pačius produktus ir papildomai -tarkuotų ar pjaustytų kubeliais moliūgų,cukinijų,patisonų-ko turiu.Įberiu pipirų mišinio(kartieji,kvapieji pipirai,muškato riešutas,džiovintas česnakas ir kmynai-sumalti),dar nepagailiu prieš nuimant nuo ugnies -sukapoto česnako.Pagal tai kas valgys,pilu alyvuogių aliejaus,o jei reikia -jokių riebalų.Pabandykite,gal patiks .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

  • Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)

    Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...

  • Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)

    Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...

Daugiau straipsnių