Lietuviškos kopūstų salotos

  • Teksto dydis:

Vasara dvelkiančių lietuviškų daržovių salotos, kurių receptu dalinasi sveikos mitybos konsultantė Irena Žentalytė.

Sudėtinės dalys:

Kopūstas, 400 g

Petražolės, pagal skonį

Raudonoji paprika, pagal skonį

Svogūnų laiškai, pagal skonį

Raudonasis svogūnas, pagal skonį

Bazilikas, pagal skonį

Mėtų lapeliai, pagal skonį

Kmynai, pagal skonį

Krapai, pagal skonį

Žalioji citrina, pagal skonį

Druska, pagal skonį

Morkos, 1 vnt.

Gaminimas:

Šiandieną gaminsime šviežių daržovių salotas, kurių pagrindą sudaro lietuviškų daržovių karalius – kopūstas.

Pirmiausia peiliu kiek susmulkinę kopūsto galvą, dedame jos gabalėlius į el.smulkintuvą ir susmulkiname iki itin mažų gabalėlių. Išdedame smulkintą kopūstą į dubenį, pagardiname druska, žaliosios citrinos sultimis bei žiupsneliu kmynų – viską kruopščiai išmasažuojame rankomis.

Šiame recepte kopūsto ir kitų žalumynų santykis yra 1:1. Vadinasi, jeigu kopūsto naudosime apie 400 g, tuomet kiti žalumynai bendrai turi sudaryti tiek pat. Taigi į el.smulkintuvo talpą dedame (pagal skonį): raudonosios paprikos, morkos, petražolių, krapų, baziliko ir mėtos lapelių, svogūno laiškų. Susmulkiname žalumynus. Sumaišome smulkintus kopūstus su žalumynais, pagardiname griežinėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu ir rankomis (arba tiesiog maišydami) maišome salotas, kol iš jų ims skirtys sultys (pusė minutės). Salotos baigtos. Skanaus!


Šiame straipsnyje: receptaskopūstaisalotos

NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai kodėl

o tai kodėl portretas
nuotraukoje matosi ir įmaišytas majonezas? Tai jei jau pateikiamas toks receptas tai galima buvo ir atiti kamą nuotrauką patalpint.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

  • Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)

    Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...

  • Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)

    Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...

Daugiau straipsnių