- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Orams vis labiau vėstant, valgyti norisi sočiau. Darganotą dieną puikiai sušildys ir sotumo suteiks sriubos. TV3 laidos „La maistas“ šefai ir viešnia Natalija pristatys keletą visai skirtingų, bet labai gardžių sriubų receptų.
Laidos viešnia Natalija Kurganovė, MagicMint.lt tinklaraščio autorė, „La maistas“ žiūrovams pademonstruos, kaip pasiruošti miso sriubą su krevetėmis. „Šią sriubą mes labai mėgstame ir dažnai gaminame. Mes darome taip: paruošiame sultinį ir atskirai daug ingredientų – krevečių, kiniškų grybų ar šampinjonų, žalumynų ir t. t., tada kiekvienas šeimos narys dedasi į dubenėlį kokių nori ingredientų ir užpila juos sultiniu. Tai gaunasi tokia kaip improvizacija, žaidimas”, – pasakojo Natalija.
Pagrindiniai šios sriubos privalumai – ji greitai paruošiama, o ingredientai mažai termiškai apdorojami, taigi išlieka visi vitaminai.
Nuolatinis laidos šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius, sako labiau mėgsta troškinius ar tirštesnes sriubas. Taigi, jis pasiūlys išsivirti sočią bulvienę su dešrelėmis, kurią pagardins čederio ir sūriu.
Kitas nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins antienos sriubą su moliūgais ir pastarnokais.
„Sriubos – vienas mano mėgstamesnių patiekalų, kuriuos ruošiu su meile ir dideliu, dideliu noru ir su daug skonio. Antienos sriuba su pastarnokais, moliūgu, česnakais, vynu – ingredientų nedaug, bet skonis nuostabus“, – kalbėjo Tomas.
„Esame įpratę viską sumest į puodą ir virti. Bet pirmiausia, reikėtų pasidaryti sultinį. Mėsą reikėtų apskrudinti – suteikti jai daugiau skonio. Tada išvirti sultinį ir tik tada eiliškumo tvarka – nuo kiečiausios iki minkščiausios – sudėti daržoves. Tada sriuba bus labai aromatinga ir skani“, – patarė profesionalas.
Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių1
Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...
-
Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)5
Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...
-
Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu3
Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...
-
Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)
Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...
-
Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...
-
K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)
Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...
-
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...
-
Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)
Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...
-
Viščiukų blauzdelės: pasaulio virtuvių įkvėpti receptai
Kai norisi gardžiais kvapais pripildyti namus, o pilvą – sočiu ir nebrangiu patiekalu, daugelis ieško receptų su viščiukų blauzdelėmis. Tai vienas nepretenzingiausių variantų vakarienei – dera su įvairiais priedais, pi...
-
Klimatariška mityba – tvaraus ir aplinkai draugiško maisto pasirinkimas
Visuomenei vis labiau domintis tvarumu, populiarėja klimatui nekensminga vietinė (klimatariška) mityba. Klimatarai didelį dėmesį skiria augaliniam maistui, sezoniniams ir vietiniams produktams, siekdami sukurti kuo mažiau taršos. ...