Nori – gali atrasti: bananų duona su klevų sirupu, graikiniais riešutais ir juoduoju šokoladu

  • Teksto dydis:

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės skanėstas.

Duona drėgna, sunki, su maloniomis bananų ir juodojo šokolado nuotaikomis. Malonios natos – graikiniai riešutai ir klevų sirupas.

Reikės:

200 g avižinių miltų

50 g nesmulkintų avižinių dribsnių (jeigu netoleruojate avižų, vietoje avižų miltų ir dribsnių galite dėti 250 g žalių grikių miltų)

1 a. š. kepimo miltelių

2 nubrauktų š. maltų linų sėmenų

1 a. š. cinamono

pusės nedidelio muskato riešuto (tiesiog įtarkuokite į miltus)

žiupsnelio druskos

70 g – 90 g klevų sirupo (apie 7 – 9 š.) (jeigu duonai iškepus apliesite ją šokoladu – dėkite 70 g, jeigu ne – 90 g)

350 g trintų, gerai prinokusių bananų (maždaug 4 vidutinio dydžio bananų)

100 ml augalinio pieno

60 g tirpinto nerafinuoto šalto spaudimo kokosų aliejaus

100 g 72 proc. juodojo šokolado (kuo mažiau cukraus jame, tuo geriau)

100 g graikinių riešutų.

Kaip gaminti:

Įjunkite orkaitę (170 laipsnių, kaitinimas iš viršaus ir apačios, be vėjelio). Maltus linų sėmenis užpilkite augaliniu pienu, palikite brinkti. Sumaišykite miltus, dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną, muskatą, druską. Kitame inde sumaišykite sutrintus bananus, klevų sirupą, ištirpintą kokosų aliejų ir brinkintus linų sėmenis. Švelniai pakepinkite graikinius riešutus.

Sumaišykite sausus ir skystus mišinius, suberkite sutraiškytus graikinius riešutus (tik pasilikite šiek tiek barstymui ant jau iškepusios duonos viršaus) ir dar kartą viską permaišykite. Kepimo indą (naudoto kepimo indo išmatavimai 24 x 8 x 11) ištepkite aliejumi ar išklokite kepimo popieriumi ir į jį supilkite gautą masę. Kepkite apie 45 – 50 min., kol švelniai paruduos, o medinis pagaliukas įsmeigtas į storiausią vietą liks sausas.

Iškepusią duoną atvėsinkite 5 min., tada nuimkite kepimo popierių (jeigu naudojote) ir leiskite jai visiškai atvėsti ant grotelių.

Duonai atvėsus, apliekite ją tirpintu juoduoju šokoladu ir pabarstykite graikiniais riešutais. Dėkite į šaldytuvą, kad šokoladas sustingtų ir galite mėgautis.

Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu duona tai ir turi buti duona o ne pyragas.Nereikia žmogaus skrandžiui makliavos ,nes ne virškina is karto daug ingridentu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą
    Skaniai ir sveikai: vaikų mityba žiemą

    Tėvams kartais pritrūksta žinių, kaip tinkamai pasirūpinti vaiko sveikata ir kokia mityba jaunam, augančiam organizmui būtina skirtingais sezonais. Kaip užtikrinti sveiką ir subalansuotą vaiko mitybą šiuo sezonu, kokio maisto turėtų būti p...

  • Pikantiškos salotos – sveikiau
    Pikantiškos salotos – sveikiau

    Nusprendus sveikiau gyventi, nebūtina mitybą iškart keisti iš pagrindų – mažesni žingsneliai gali būti netgi sėkmingesni, nes prie ne tokių drastiškų pokyčių lengviau prisitaikyti. Pavyzdžiui, daugelyje namų tikru skan...

  • Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių
    Receptas: šio patiekalo pagaminimui prireiks vos kelių minučių

    Geras maistas turi būti gaminamas greitai. Tuo įsitikinęs restorano „Ridikai“ savininkas Marius Šulcas, kuris papasakojo, kaip vištieną braziliškai galima pasigaminti vos per kelias minutes. ...

    1
  • Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Varškės patiekalai: pagaminsite lengvai ir itin maistinga (receptai)

    Žiemą žvalgomės į sotesnius ir šiltesnius maisto patiekalus. Svarbiu jų ingredientu gali tapti ir nebrangiai kainuojanti varškė, panaudojama ne tik desertams, bet ir sūriems, pikantiškiems patiekalams. ...

    5
  • Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu
    Šefas Justinas Kapkovičius: receptas be sielos ir liks tik receptu

    Ką valgyti sveika, o ką – nelabai, kaip gaminti maistą, kad jis būtų naudingas sveikatai, kaip savo virtuvėje elgtis tvariau ir tausoti produktus, kad kuo mažiau maisto tektų išmesti? Tai klausimai, į kuriuos pastaruoju metu atsakymų ie&...

    3
  • Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kūčių stalui – skanu, taupu, įdomu (receptai)

    Dar neapsisprendusiems, ką dės ant kūčių salo, ar ieškantiems naujų skanaus maisto idėjų į pagalbą atskuba maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė. Skaniausių liet...

  • Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą
    Krypsta ir kūrėjų akys: maistas reiškia gyvenimą

    Skonis, kvapas, spalva, tekstūra, konsistencija... Žmogaus jusles vienaip ar kitaip veikiantys malonumų dirgikliai kuria ištisą potyrių pasaulį, žadina asociacijas, veda prisiminimų labirintais. Šiandien į gausiame pritekliuje gyvenanči...

  • K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina <span style=color:red;>(receptai)</span>
    K. Pišniukaitė-Šimkienė: man patinka, kai Kalėdų stalas stebina (receptai)

    Maistas ir viskas, kas su juo susiję, yra neatskiriama tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėjos ir dviejų knygų apie maisto gaminimą autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės gyvenimo dalis. Šventinį men...

  • Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)

    Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje i&...

  • Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Svarbiausia – nepaskanauti anksčiau (receptai)

    Miestams puošiantis Kalėdoms, šeimininkėms mintys jau sukasi apie šventinį stalą. Ir produktų nusipirkti, ir šventine maisto gamyba užsiimti dar bus laiko, tačiau yra vienas darbas, kurį jau dabar reikėtų padaryti – ...

Daugiau straipsnių