Žirnių sriuba


Rudens receptas

1 svogūnas,

1 bulvė,

100 g šoninės,

100 g saliero gumbo,

1 dežutė konservuotų žirnių ir morkų,

100 g porų,

petražolės lapelių ar kitų mėgstamų prieskoninių žolelių,

1 l daržovių sultinio,

druskos, šviežiai maltų pipirų, muškato,

skilandžio.

Svogūną, bulvę, saliero gumbą, šoninę supjaustyti šiaudeliais. Poro žaliąją dalį supjaustyti smulkiais žiedeliais. Svogūną ir šoninę šiek tiek pakepti, suberti į puodą. Ten pat suberti ir bulves, salierą, porus, žirnelius, morkas, supilti sultinį. Viską virti apie 5 min. Tada suplakti smulkintuvu. Galiausiai suberti norimą kiekį smulkiai supjaustyto skilandžio ir susmulkintus petražolės lapelius.


Šiame straipsnyje: sriubasriubosžirniaidaržovės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių