- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
„Atostogos – vienas geriausių ir maloniausių dalykų gyvenime! Neslėpsiu, vos tik vienos atostogos baigiasi, kone iš karto imu svajoti apie kitas, juk kai atostogaujame, ne tik ilsimės, bet ir patiriame, ragaujame, o svarbiausia – atrandame daugybę naujų skonių“, – jau rytoj, šeštadienį, 10.30 val. TV3 laidoje „Beatos virtuvė“ pasakos laidos autorė ir vedėja Beata Nicholson.
Beata kviečia į gurmanišką kelionę po savo atostogų prisiminimus ir siūlo išbandyti iš kelionių parsivežtus receptus – kulinarinės viešnagės Portugalijoje įkvėptas salotas su lašiša ir aštrių kalmarų užkandį su saldžiarūgščiais agurkais. Taip pat laidoje žiūrovų lauks reportažas apie maisto gaminimo ypatumus keliaujant aplink pasaulį jachta.
Beata kalbins net du žinomus kulinarus – žurnalistą, keliautoją ir receptų knygos autorių Vytarą Radzevičių bei vieno sostinės restorano savininką, šefą Egidijų Lapinską. Abiejų šių vyrų laukia iššūkis – kelias savaites jie ruoš valgį aplink pasaulį keliaujančios jachtos „Reliant 59“ įgulai. Ši jachta per septynerius metus pasiryžo įveikti Jules‘io Verne‘o romane „Kapitono Granto vaikai“ aprašytą maršrutą – apiplaukti aplink pasaulį. „Iki šiol esu tik pjaustęs sumuštinius pripučiamoje guminėje valtelėje“, – šypsodamasis prisipažįsta Vytaras, o Egidijus sako, kad į kelionę neims nei receptų knygos, nei ypatingos įrangos: „Su manimi bus tik mano peiliai, o visa kita – absoliuti improvozacija! Galbūt gįžęs ir savo restorano klientams pasiūlysiu ką nors iš kelionėje atrastų valgių.“
Kad gaminti maistą jachtoje (ypač – per štormą) nėra paprasta, sako ir jachtos kapitonas Darius Vinkevičius: „Žmogus, kuris atsakingas už kambuzą, turi ne tik skaniai gaminti, bei ir turėti akrobatinių sugebėjimų. Čia panašiai kaip stovėtum ant lyno ir bandytum ką nors pagaminti, nes čia ir pusiausvyrą reikia laikyti, dažnai viena ranka yra užimta, nes reikia prisilaikyti, laivas svyruoja, būna, kad ir puodai skraido.“
„Beatos virtuvės“ laidoje Vytaras ir Egidijus paruoš po išskirtinį valgį, įkvėptą svajonių apie kelionę jachta. Tad jau rytoj TV3 žiūrovai pamatys, kaip per kelias minutes išsikepti Vytaro krevečių blynelių bei pasidaryti Egidijaus salotų su mangais ir kokoso pieno padažu.
Be to, kartu su Beata Vytaras ir Egidijus plauks Kauno mariomis, laida atskleis, kaip Atlanto vandenyno bangas skrodžia lietuvio rankomis pastatyta jachta ir kaip šioje grandiozinėje kelionėje gali dalyvauti kiekvienas.
Jaunųjų šefų rubrikoje Aistė iš Kauno parodys, kaip išsikepti pačių skaniausių žagarėlių. Kodėl pačių skaniausių? Nes Aistės žagarėlius mielai valgo visa didelė šeima – tėtis, mama, du broliai ir dvi seserys.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
18-asis Vilniaus trumpųjų filmų festivalis atidarytas: programoje – ne vien tik kinas
Trečiadienio vakarą vykusioje ceremonijoje atidarytas pilnametystę švenčiantis 18-asis Vilniaus trumpųjų filmų festivalis. ...
-
„Eurovizijos“ antrasis pusfinalis – šį šeštadienį3
Dar vienas sausio šeštadienis – dar vienas EUROVIZIJA.LT vakaras per LRT. Antrajame nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos pusfinalyje lauks aštuonių dalyvių pasirodymai, iš kurių dviems pavyks iškovoti kel...
-
Staiga išgarsėjęs Adomas Vyšniauskas atskleidė, ar jo širdis užimta
Kone per naktį išgarsėjęs dainininkas Adomas Vyšniauskas šiandien jau žinomas visai Lietuvai. Vis dėlto, koks buvo jo kelias iki muzikos? Ar dainininkas jaučia spaudimą dėl to, kad jo tėvas – pats Ovidijus Vyšniauskas...
-
Arūnas Valinskas atvirai: įvardijo tris savo ir žmonos susitarimus5
Šį trečiadienio vakarą LNK laida „Šeškinės 20“ kvies žiūrovus į linksmą ir intriguojantį pokalbį su spektaklio „Uošvis“ aktoriais – laidų vedėju Arūnu Valinsku, stand-up‘o meistru Man...
-
Prieš antrąją „Eurovizijos“ atrankos laidą – pokyčiai dalyvių sąraše2
Artėjant antram nacionalinės „Eurovizijos“ atrankų filmavimui, paaiškėjo, kad jame vietoj planuotų 9 pasirodymų bus 8. Viena atlikėja pusfinalyje nedalyvaus. ...
-
21 metų norvegė tapo jauniausiu žmogumi, pasiekusiu Pietų ašigalį1
21 metų norvegė tapo jauniausiu žmogumi, savarankiškai ir be pagalbos pasiekusiu Pietų ašigalį slidėmis, antradienį naujienų agentūrai AFP pranešė jos komanda. ...
-
Velso princesė grįžo į vėžio centrą, kuriame buvo gydoma, kad padėkotų medikams1
Velso princesė Catherine (Ketrin) antradienį apsilankė ligoninėje, kurioje buvo gydyta nuo vėžio, ir padėkojo medikams, padėjusiems jai išgyti bei teikiantiems pagalbą dabar gydomiems pacientams. ...
-
Pirmasis Meškausko mylimosios interviu: paklausiau, kodėl man rašai, kai turi antrąją pusę?14
„Nežinau, kaip aš išdrįsau parašyti Astai, nes man tai nebūdinga. Žiūriu, graži, simpatiška mergina ir tiesiog parašiau – labas!” – apie pažintį socialiniuose tinkluose su mylimąja LNK laidoje...
-
Mamontovas apie Sausio 13-osios naktį: buvo aišku, kad kovosime iki galo3
Lietuvoje minima Sausio 13-oji. Apie Laisvės gynėjų dieną LNK žurnalistas kalbėjosi su dainininku Andriumi Mamontovu. ...
-
Statkevičius prisiminė kruviną Sausio 13-ąją: jei dabar reikėtų eiti prieš tankus, eičiau
Tuomet, kai jauną nepriklausomą Lietuvą supurtė kruvini Sausio įvykiai, Juozas Statkevičius buvo 22-ejų metų svajoklis, studentas. Šaltą žiemos naktį visiems laikams pasikeitė ne tik mūsų šalies, bet ir jo gyvenimas. Išskirti...