B. Nicholson: dieną nugyvenk taip, kaip norėtum nugyventi visą gyvenimą

– Jokia paslaptis, kad saviguodai neretai pasitelkiamas antistresinis pyragėlis. Kuo jį siūlytumėte pakeisti, kad ir malonumo būtų ne mažiau, ir kūnui ne taip grėsminga?

– Oi, istorija iš mano gyvenimo. Pasakysiu taip: aš stengiuosi namie nelaikyti jokių didelių pagundų – jei yra tortas, tai suvalgau gabalėlį su uogomis ir dideliu malonumu. Jei jo nėra, tai išsiverdu avižinės košės su bananu, uogomis ir cinamonu – puikiausiai atstoja pyragėlį.

– Jūsų svetainė – išsigelbėjimas pritrūkus kulinarinių idėjų. O jums pačiai iškyla klausimas, ką šiandien gaminti? O gal pasiduodate „negaminadieniui“?

– Tikrai mėgaujuos „negaminadieniu“, tikrai tikrai – nesu išprotėjus fanatė, labai mėgstu eiti į restoranus, taigi, jei nenenoriu gaminti, tai ir negaminu, tada tai daro mano vyras arba einame į miestą valgyti.

– Jūsų receptai giriami ir todėl, kad patiekalas praktiškai visada pavyksta. O kokios nesėkmės įrašytos jūsų virtuvės CV?

– Štai neseniai TV laidai bandžiau įdarytų cukinijų receptą, panaudojau vienas naujas kruopas, tai visai nepavyko rezultatas, teko išmesti, bet retai taip būna. O mano patiekalai pavyksta todėl, kad ir mano knygose, ir žurnale receptai būna išbandomi arba užrašomi gaminant. Man svarbu, kad pavyktų ir kitiems.

– Kokio produkto, prieskonio nemėgstate ar vengiate?

– Žalių svogūnų nemėgstu ir nevalgau.

– Kalbėdama apie gyvenimo pokyčius esate sakiusi, kad paprastai gailiesi ne to, ką padarei, o to, ko niekada neišdrįsai padaryti. Ar tai taikote ir virtuvėje: ragaujate egzotiškus produktus, neįprastus gyvius, gaminate tai, kas atrodo „aukštoji matematika“?

– Būtent – ir visiems to linkiu. Jei tikrai turi vidinį norą kažkam – pabandyk. O dėl bandymų virtuvėje, aš esu gana nuosaiki, turiu didelę šeimą, gyvenu aktyvų gyvenimą, taigi tikrai neturiu laiko praleisti virtuvėje pusę gyvenimo – man svarbu, kad būtų greita ir skanu. Tikrai esu linkusi išbandyti naujus dalykus, bet ne gyvius – jokiu būdu. Pvz., kai praėjusią vasarą viešėjome Azijoje, paprašiau nuvykti į turgų ir ten valgiau gatvės maistą, salotas, kurias tau pardavėja sumaišo rankomis. Mano vyras buvo pakraupęs, o aš jas valgiau ir man buvo skanu.

– Šventėms dažnai dovanojamos skanios, vartojamos dovanos. Ką kraunate mylimiems žmonėms ir norėtumėte pati rasti savo krepšelyje?

– Manau, visada svarbu saikas, labai smagu padovanoti ir gauti kažką suvalgomo. Tinka ir sūris, ir uogienė, tik, svarbiausia, ne per daug. Aš gaunu labai daug maisto kaip dovanas, tai kartais jo būna per daug, tada man skauda širdį, jei kas nesunaudojama. Saikas visada yra gerai, kaip ir alkis – visada geriausias prieskonis.

– Koks patiekalas, produktas jums yra laimės sinonimas?

– Braškės, mėlynės, pomidorai, burokėliai, grybai ir dar bulvės. Kalbu su jumis ir užsimaniau cepelinų (juokiasi).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virėjos pasakos

Virėjos pasakos portretas
Oi kaip man patinka klausytis "Virėjos pasakų"

Leonas

Leonas portretas
Jus tai pasakikit žmoniem kur pavalgit dorai neturi pinigu..jums filosofot gerai..kada viskas gerai gyvenime

Leonas

Leonas portretas
Narkomanu posakis..Juk narkošos sako ..kaifuoju atrodo kad nugevinau visa gyvenima..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių