- Agnė Klimčiauskaitė
- Teksto dydis:
- Spausdinti
– Jokia paslaptis, kad saviguodai neretai pasitelkiamas antistresinis pyragėlis. Kuo jį siūlytumėte pakeisti, kad ir malonumo būtų ne mažiau, ir kūnui ne taip grėsminga?
– Oi, istorija iš mano gyvenimo. Pasakysiu taip: aš stengiuosi namie nelaikyti jokių didelių pagundų – jei yra tortas, tai suvalgau gabalėlį su uogomis ir dideliu malonumu. Jei jo nėra, tai išsiverdu avižinės košės su bananu, uogomis ir cinamonu – puikiausiai atstoja pyragėlį.
– Jūsų svetainė – išsigelbėjimas pritrūkus kulinarinių idėjų. O jums pačiai iškyla klausimas, ką šiandien gaminti? O gal pasiduodate „negaminadieniui“?
– Tikrai mėgaujuos „negaminadieniu“, tikrai tikrai – nesu išprotėjus fanatė, labai mėgstu eiti į restoranus, taigi, jei nenenoriu gaminti, tai ir negaminu, tada tai daro mano vyras arba einame į miestą valgyti.
– Jūsų receptai giriami ir todėl, kad patiekalas praktiškai visada pavyksta. O kokios nesėkmės įrašytos jūsų virtuvės CV?
– Štai neseniai TV laidai bandžiau įdarytų cukinijų receptą, panaudojau vienas naujas kruopas, tai visai nepavyko rezultatas, teko išmesti, bet retai taip būna. O mano patiekalai pavyksta todėl, kad ir mano knygose, ir žurnale receptai būna išbandomi arba užrašomi gaminant. Man svarbu, kad pavyktų ir kitiems.
– Kokio produkto, prieskonio nemėgstate ar vengiate?
– Žalių svogūnų nemėgstu ir nevalgau.
– Kalbėdama apie gyvenimo pokyčius esate sakiusi, kad paprastai gailiesi ne to, ką padarei, o to, ko niekada neišdrįsai padaryti. Ar tai taikote ir virtuvėje: ragaujate egzotiškus produktus, neįprastus gyvius, gaminate tai, kas atrodo „aukštoji matematika“?
– Būtent – ir visiems to linkiu. Jei tikrai turi vidinį norą kažkam – pabandyk. O dėl bandymų virtuvėje, aš esu gana nuosaiki, turiu didelę šeimą, gyvenu aktyvų gyvenimą, taigi tikrai neturiu laiko praleisti virtuvėje pusę gyvenimo – man svarbu, kad būtų greita ir skanu. Tikrai esu linkusi išbandyti naujus dalykus, bet ne gyvius – jokiu būdu. Pvz., kai praėjusią vasarą viešėjome Azijoje, paprašiau nuvykti į turgų ir ten valgiau gatvės maistą, salotas, kurias tau pardavėja sumaišo rankomis. Mano vyras buvo pakraupęs, o aš jas valgiau ir man buvo skanu.
– Šventėms dažnai dovanojamos skanios, vartojamos dovanos. Ką kraunate mylimiems žmonėms ir norėtumėte pati rasti savo krepšelyje?
– Manau, visada svarbu saikas, labai smagu padovanoti ir gauti kažką suvalgomo. Tinka ir sūris, ir uogienė, tik, svarbiausia, ne per daug. Aš gaunu labai daug maisto kaip dovanas, tai kartais jo būna per daug, tada man skauda širdį, jei kas nesunaudojama. Saikas visada yra gerai, kaip ir alkis – visada geriausias prieskonis.
– Koks patiekalas, produktas jums yra laimės sinonimas?
– Braškės, mėlynės, pomidorai, burokėliai, grybai ir dar bulvės. Kalbu su jumis ir užsimaniau cepelinų (juokiasi).
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Atskleista dar viena kaukė, po ja – žinomas žurnalistas: kolegos manė, kad esu išvykęs pirštis2
Paaiškėjo dar viena žinomo žmogaus tapatybė, kurią šį kartą slėpė įspūdingojo Erelio kaukė. Po ja – LNK Sporto žinių ir laidos „Labas vakaras, Lietuva“ vedėjas Adomas Grinius. ...
-
Teatro aikštėje – šventiniai pasirodymai ir diskoteka
Tarpušvenčiu uostamiestyje renginių netrūko. Pagrindinėje miesto aikštėję susibūrę klaipėdiečiai ir miesto svečiai stebėjo ledo čiuožykloje vykusius įspūdingus dailiojo čiuožimo pasirodymus. ...
-
Teko sunerimti: Montvydo koncertą „Žalgirio“ arenoje pristabdė techniniai nesklandumai7
Penktadienio vakarą į Kauno „Žalgirio“ areną susibūrė gausi minia Donato Montvydo gerbėjų. Deja, bet didysis šou neapsiėjo be nesklandumų, portalas žmonės.lt praneša, kad dėl techninių problemų koncertą teko du kartus ...
-
Anksčiau nei tikėjosi: princas Williamas jau ruošiasi įžengimui į sostą?10
Karalius Charlesas (Karolis III) surengė privatų susitikimą su Kate Middleton, kad aptartų princo Williamo paveldėjimo planus. ...
-
Puošniam uostamiesčiui – komplimentai iš Orijaus Gasanovo
Prieš pat šventes uostamiesčio Teatro aikštėje miestiečiai turėjo galimybę susitikti su vienu populiariausių kelionių žurnalistų – Orijumi Gasanovu. Klaipėdiečiai, nepabūgę stipraus vėjo ir krušos, ne tik susipa...
-
Karališkosios šeimos tradicijos nyksta? Sužinokite, kas keitėsi po karalienės mirties
Didžiosios Britanijos karališkoji šeima, kaip ir daugelis kitų, puoselėja unikalias Kalėdų tradicijas. Nors po karalienės Elžbietos II netekties kai kurie ritualai išnyko, tačiau daugelis jų išliko ir toliau vienija &scaron...
-
Stano vaišių stalą iškeitė į sporto salę: geriau mirt po štanga16
Antrąją Kalėdų dieną kompozitorius ir atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano pasidalijo nuotrauka iš sporto klubo ir eilėmis. ...
-
Lietuvos įžymybės dalijosi kalėdiniais sveikinimais: linkėjo meilės, sveikatos ir žmogiškumo8
Kalėdos – tai ypatingas metas, kurį praleidžiame su savo šeima jaukiuose namuose. Po kalėdinių dovanų išpakavimo dažnas sėdasi prie šventinio vaišių stalo. Ne išimtis – ir žymūs Lietuvos žmonės. Dauge...
-
Nugaišo krokodilas iš kultinio filmo „Krokodilas Dandis“3
Australijoje nugaišo krokodilas Burtas, žinomas iš kultinio filmo „Krokodilas Dandis“ („Crocodile Dundee“). Gyvūnui buvo apie 90 metų, Darvine panešė Australijos reptilijų parkas „Crocosaurus Cove“....
-
Eltonas Johnas ir jo vyras pradeda antrąjį santuokos dešimtmetį: laimingų mums metinių18
77 metų poplegenda Eltonas Johnas ir 62-ejų jo vyras Davidas Furnishas pradėjo antrąjį santuokos dešimtmetį. „Laimingų mums metinių“, – rašė sutuoktiniai savaitgalį instagrame, kartu paskelbdami bendrą nuotrauką. ...